Смятам, че най-правилния подход в сегашната ситуация бе да се въведе данъчна ваканция, както бе направено в съседна Гърция. Това заяви в студиото на bTV икономистът Красен Станчев.

Той посочи, че тези пари, които са заделени сега от държавата заради кризата, трябва да се дадат на работодателите, за да могат те да изплатят заплатите на своите служители, но подчерта, че един милиард лева не е толкова голяма сума, поради което прогнозира, че в следващите дни броят на регистрираните в бюрата по труда ще се увеличи.

На въпрос какъв съвет би дал на хората в сегашното икономическо положение експертът призова да се харчи по-малко и повече да се спестява.

,,Кризата раздели компаниите на три групи – такива, които вече ги няма, такива, които едва успяват да си поемат въздух и третият вид са тези компании, които успяха да направят страхотни печалби в тази криза, но те са твърде малко“, коментира по темата председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

,,Бизнесът си е взел кредитите преди кризата, едва ли точно сега ще му трябват нови задължения. Бизнесът в момента се нуждае от нова нормативна среда. Държавата трябва да даде парите, които дължи на всички – строители, обществени поръчки, защото от аквариум можем да направим рибена чорба, но от рибена чорба не можем да направим аквариум“, каза в заключение той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук