районен съд Пловдив
районен съд Пловдив

Завърнал се от Германия пловдивчанин, който беше спипан от полицаите от Трето РУ в Пловдив за нарушаване на карантината, наложена му от РЗИ-Видин, беше осъден днес на пробация и глоба след споразумение с прокуратурата.

Районният съд в Пловдив одобри споразумението, постигнато между 39-годишния В.К. и прокуратурата. В продължение на десет месеца той ще трябва да се подписва по настоящ адрес два пъти седмично и да се среща периодично с пробационен служител. Освен това ще трябва да плати и 5 000 лв. глоба.

Припомняме, че мъжът се прибрал в България, заедно с приятелката си, от Германия. На границата от РЗИ-Видин му наложили 14-дневна карантина. Когато на 26-ти март полицаите го проверили, се оказало, че той отсъства от къщи. Приятелката му се свързала с него по телефона. След 15 минути той се върнал и обяснил, че бил отишъл до магазина за продукти. Мъжът обаче не носел продукти, а освен това бил и без предпазни средства – маска и ръкавици.

Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина и му разяснили, че при нужда от доставка на продукти, ако няма близки, които да му ги закупят и донесат до жилището, може да позвъни на тел. 112 за помощ.

Определението на съда е окончателно

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук