Източник: Twitter
Източник: Twitter

Обезщетението на Уимбълдън след отмяната му поради пандемията с коронавируса е поне 100 милиона паунда, съобщава „Таймс“. През седмицата организаторите осъществиха видеовръзка със служителите си, за да обяснят какво е положението, като разчитат и на 40 милиона лири излишък в бюджета си.

„Разбира се, че е прекрасно, че имаме застраховка и тя ще помогне. Тя обаче не решава всички проблеми“, сподели Ричар Люис, шеф на The Lawn Tennis Association (б.а управителното тяло на британския тенис).

„Оптимистът в мен вярва, че ще има американско турне на хард и че ще се проведат големите турнири в Монреал и Торонто. Що се отнася до Уимбълдън, още от февруари си мислех, че ситуацията е 50/50. Още тогава беше ясно, че светът си има много по-големи проблеми“, разкри той.

Люис заяви, че към днешна дата преговорите за финансова помощ на някои играчи и на служители на отменените турнири са все още на много ранен етап.

От Уимбълдън имаха време до края на месеца да помислят как да процедират, но виждайки ситуацията, предпочетоха да не рискуват. Успокои ги именно фактът, че финансовите загуби няма да бъдат толкова големи, защото това е единственият Шлем, който има застраховка за такива ситуации.

Уимбълдън се провежда от 1877 година и не се състоял само по време на двете световни войни (1914 – 1918 и 1939 – 1945). 134-ото издание на Шампионата ще се проведе между 28 юни и 11 юли 2021 година.

/code>

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук