„Да си стоя вкъщи и да не настоявам за тест, докато не се влоша.“ Това обяснение получава журналистката Маргарита Ралчева по телефона от лекарка, представила се за вирусолог.

Ралчева потърсила съвет от РЗИ София, след като от два дни е болна със затруднено дишане и кашлица. Иначе от седмица е под домашна карантина, тъй като се върнала в София от Брюксел през Франкфурт. Всичко това журналистката, която е съпруга на бившия евродепутат Емил Стоянов, разказва в профила си във фейсбук.

Ето нейния пост:

„Вече една седмица съм под задължителна домашна карантина, защото имах неблагоразумието да се върна в България след въвеждането на извънредно положение от Брюксел с полет през Франкфурт. От два дни дишам трудно, болят ме гърдите и гърбът, кашлям и ме боли гърло. Като съвестен гражданин звъннах на личния си лекар и на РЗИ София, за да поискам да ми бъде направен тест.

От РЗИ София първо ми казаха да си направя такъв в частна лаборатория, а след като им обясних, че ми е забранено да напускам дома си, казаха, че ще ми звъннат след малко, да чакам на телефона. След това се обади лекарка, която се представи за вирусолог и след дълъг разговор ….ми каза, да си стоя в къщи, да не излизам, да не ходя до личния си лекар и да не настоявам за тест докато не се влоша. А ако евентуално се влоша, да търся Бърза помощ. Гениално!!!!

Досега си мислих, че ако едно заболяване се хване в начален стадий има по-голям шанс да се излекува…..Според нашата здравна система обаче явно не е така !

Не казвам, че съм болна от коронавирус, но не мога да кажа и че не съм….няма и как да разбера, защото докато не хвана двустранна бронхопневмония явно няма да ме тестуват…

За уточнение ще кажа , че и през ум не ми е минавало да оставам в болница и да натоварвам здравната система, исках само да ми бъде направен тест, за да взема навременни мерки!“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук