Два масови побоя станаха във Врачанско, въпреки ограничителните мерки, наложени заради пандемията от коронавируса. Единият е буквално от центъра на областния град и е станал посред бял ден в събота.

Близо до училище „Христо Ботев” избухнал лют скандал между собственици на жилища в блоковете и роми, които са на квартира в един от апартаментите. Циганите скочили да се бият, защото им била направена забележка, че в квартирата се събират много хора, които идват от къде ли не и това създава опасност от разпространение на заразата. От сблъсъка между двете групи са пострадали двама души от собствениците на апартаменти, на които е оказана медицинска помощ. А кметът на Враца Калин Каменов обяви във фейсбук, че ще разговаря с шефа на полицията, за да се спре това безобразие. Хората в квартала пък отдавна се оплакват от поведението на ромите, които извършват посегателства върху имотите и колите им.

Около 2 часа в нощта срещу неделя е станал още един масов побой. Този път мястото на действието е циганската махала в Бяла Слатина. Озверели пияни мъже от два цигански клана започнали да се млатят яко на улицата. Наложило се да бъде извикана полиция. Но докато ченгетата разтървавали побойниците, един от тях ударил с бирено шише предното стъкло на патрулката и го направил на сол. 28-годишният пиян циганин, който счупил стъклото е арестуван, съобщиха от областната дирекция на МВР.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук