От днес учителите ще пишат оценки на учениците си за материала, който са им преподавали онлайн. Министерството на образованието няма да дава указания.

„Учителят най-добре знае. Няма нищо по-различно от обучението, което се случва в ежедневието в традиционната класна стая“, коментира пред БНТ Eвгения Костадинова, директор „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката.

„Не бива да ви притеснява това, че е лоша свързаността и че от това би пострадала оценката на ученик. Учител просто няма да постави в такава ситуация оценка“, казва Eвгения Костадинова.

Засега няма обобщена информация и колко са индивидуалните случаи, които нямат нито компютър, нито телефон. Те са „офлайн“ и няма да получат оценки, докато не се върнат в училище.

Учениците в страната започнаха на 16 март дистанционно обучение, след като на 13 март беше обявено извънредното положение в страната, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

От МОН препоръчват на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетостта на учителите и на персонала в училищата – по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук