Главният прокурор Иван Гешев посети пловдивското село Трилистник във връзка с проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в района. За по-малко от 24 часа прокуратурата в Пловдив и органите на ОД на МВР разкриха извършителите на побой и грабеж на 86-годишен жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи, предаде Bulgaria ON AIR.


86-годишният Христо Васков е бил нападнат в дома му в неделя, в ранните часове на деня. Двама мъже от ромски произход разбили вратата на къщата му и влезли при него. Нанесли му побой и му взели портфейла, в който имало 100 лева. Още вчера полицаите са разкрили и задържали извършителите – 32-годишния Павел Асенов и 16-годишния Ангел Красимиров. Двамата са от ромската махала на селото. А днес главният прокурор Иван Гешев лично направи проверка в Трилистник.

„Ще вземем мерки, дядо, няма да се притесняваш, важното е, че си жив и здрав, лягай, почивай да те гледат децата, лягай и почивай“, обърна се към нападнатия Христо Васков главният прокурор Иван Гешев.

В ромската махала на Трилистник хората бяха изненадани от нападението, а близките на задържаните смятат, че те не са извършителите на престъплението. В населеното място има немалко хора, които живеят сами. Те споделиха, че се притесняват, че ромските набези може да продължат.

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата извършители на престъплението.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук