Община Враца е реагирала бързо и намерила подслон на фамилията

В условията на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 семейство с две малки деца се озова на улицата. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода „Вратцата”.

Клип, в който децата и родителите им напускат квартирата си, поместен в групата „Враца – кажи на кмет и община“, буквално взриви обществото и това даде шанс на семейството, защото много хора опитаха да им помогнат.

След като остават без работа, бащата решава, че ще продължава да изкарва пари за семейството си и пет дни по-късно си намира работа. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за децата си – на 3,5 и на 7 години. Но тогава започват проблемите за тях – не могат да плащат наема си, затрудняват се и с битовите сметки.

„Работих в един ресторант, но го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, но там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяина да платим по-късно. Обаче в събота, без никакво предупреждение, той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим 220 лева на 20 март. Разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони“, разказа наемателят Васил Петров.

Съпругата му обясни, че договорът за наем е сключен от нея с жената на наемодателя. Споразумението било парите да се дават преди 10-о число.

Според наемодателя семейството отказвало да плаща. „Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно и за ток“, обясни той.

Община Враца е реагирала много бързо, след като информацията за случилото се стигнала до кмета Калин Каменов. „Моята заместничка беше при семейството, минути след като това беше публикувано. Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи“, обясни градоначалникът и допълни, че родителтие и двете им деца ще получат общинско жилище, докато проблемът им се разреши.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук