pixabay.com
pixabay.com

При оформянето на успеха за втория учебен срок ще се взимат предвид и оценките по време на дистанционното обучение, но ще се допуска базата да е по-малко изпитвания, отколкото задължителните по Наредба 11.

 Това се казва в заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, която вчера е разпространена до директори и учители. Тя е по повод стартирането на изпитване и оценяване в условията на дистанционно обучение. Те започват тази седмица, след като при преминаването към обучение в дигитална среда се правеха само с преговори и упражнения, а после се добавиха и нови уроци.

 Указанията от МОН са учителите да изпитват и оценяват онлайн по своя преценка – като изберат начина  в зависимост от спецификата на училището, класа и избрания канал за връзка с учениците. Класните и контролните не са задължителни при сегашните условия, но може да се проведат – ако се осигурят необходимите условия за това. При всички случаи бележките трябва да се вписват в училищната документация.

 Директори на училища, в които повечето деца са от малцинствата, се опасяват как ще стане изпитването и оценяването там, като с някои ученици още няма активна комуникация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук