Президентът Румен Радев се възпозлва от междунардния ден на здравето, за да посети болница „Пирогов“ и да си направи личен пиар в разгара на кризата от коронавирус. След визитата обаче той не отговори на въпрсите дали ще подаде оставка. Вместо това държавният глава призова депутатите, ако искат да се сравняват с него, да си дарят и мартенските заплати. Поводът бе питане дали и той би направил същото, след като предната вечер НС реши депутати и министри да се лишат от заплатите си до края на извънредното пложение. 

Той поясни, че даренията са личен акт. Въпреки това заяви, че още преди месец  и половина е дарил цялата си заплата за възрастните хора във община Видин. Той коментира, че за разлика от депутати и министри, които ще дарят заплатите си в края на извънредното положение, той го е направил в началото. 

По думите му имало смисъл от даренията, когато те са навременни и далеч от камерите, иначе било популистко и суета. „Уважаеми депутати, ако държите да се равнявате по президента – кръгом и бегом към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз“, каза той по адрес на народните представители. Той обаче отказа да каже дали и този месец ще дари заплатата си.

Иначе в началото Радев поздрави всички медицински специалисти с международния ден на здравето. „Благодаря им за високия морал и смелостта за борбата за живота на всеки българин. Поздравявам и проф. Балтов за перфектната организация и екипа му, които са успели за кратък срок да изградят инфекциозно отделение с апарати“, каза той . Веднага след това обаче той натърти,че това  е направено основно с дарения вече са около 3,5 млн.

„Време е обаче и държавата също да се намеси и да помогне“, обяви Радев.

Държавният глава коментира и каква благотворителност е извършила и съпругата му.

„Съпругата ми е дарила 10 хил. лв. за храна на възрастни хора. Поинтересувайте се още какво ще направи. Когато моята съпруга обикаляше на Коледа трънските села, които са откъснати и на 1 март им носи мартеници, вие къде бяхте. Не е въпрос да правиш дарителство само пред камерите. Това е осъзнат личен акт. Не е въпросът да изръсиш пари, а да влезеш пари в къщите на самотните хора и да поговориш с тях“, обяви Радев.

Очаквайте подробности!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук