Недоказан слух, че ЦСКА-София провежда групови тренировки на Панчарево въпреки наложеното извънредно положение и забрана за спорт в цялата държава, разбуни духовете в България. Той бе пуснат в социалните медии преди два дни и идва от хора, които са пряко свързани с родния футбол. Т.е. имат контакт с футболисти и треньори.

Слухът вече е стигнал до компетентните органи, които обмислят да стартират масови проверки без предупреждение не само при червените, но и в другите футболни и спортни клубове в България. Причината е повече от ясна – ако се окажат верни, подобни действия застрашават здравето на много хора в разгара на епидемия, която взима хиляди жертви в цял свят.

При доказване на вина клубовете са заплашени от огромни глоби, които могат да надхвърлят 100 000 лева. Както е известно, санкцията само за един човек е до 5000 лева.

Първата проверка вече започна в Пловдив. Тя е заради интервю на футболиста от местния Локомотив Лукас Масоеро, който призна, че смърфовете тренират въпреки забраната. Това принуди местното РЗИ да се самосезира.

Припомняме, че преди няколко дни и Левски разкри, че играчите му провеждат занимания, но те са контролирани, тъй като се извършват по график само във фитнеса. „Заниманията са контролирани. Не се засичат повече от двама-трима човека“, заяви тогава изпълнителният директор на сините Павел Колев.

Не е изключено и ситуацията с ЦСКА-София да е подобна.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук