pixabay.com
pixabay.com

Всички учители ще получат възнагражденията си за времето на обучение в електронна среда, съобщи Министерството на образованието и науката. Решението е взето на днешно дистанционно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование.

 Изискването бе учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

 От тази седмица по предложение на министър Красимир Вълчев и с подкрепа на Отрасловия съвет се поставят оценки при дистанционното обучение. Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал – по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник. В периода от 13 до 16 април ще бъде въведен облекчен дистанционен учебен режим. В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа.

1 коментар

  1. Няма да се случи. Къде остават парите за ДТВ и лектор ски? Само лъжат хората.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук