В изолация сме, но домашните задължения продължават да се трупат и трябва да решаваме проблемите бързо.

Едно от най-важните помещения в дома е кухнята. За добрите домакини и любителите на кулинарията това е и помещението, в което прекарват доста голяма част от свободното си време. Ето защо това местенце трябва да бъде подредено и да ни е приятно да прекарваме време там. Но както с всяка част от дома и в кухнята могат да се появяват проблеми. Кои са те и как да ги решим?

Намалена мощност на абсорбатора

Проблем, който има бързо решение – нужно е само да смените филтрите с нови, в зависимост от модела на абсорбатора. От друга страна е възможно да не се налага да сменяте части, а просто да го почистите добре, защото с времето той се захабява. 

Ако и това не помогне, потърсете помощ от професионалист.

Хладилникът/фризерът не изстудява добре

Не пренебрегвайте този проблем, особено в летните месеци. Проверете дали вратите се затварят плътно или уплътнителите не са се изхабили.

Лоша миризма в хладилника или фризера

След като откриете причината за нея – най-често развалена храна или мухлясали плодове и зеленчуци, извадете всичко от хладилника, измийте го с влажна кърпа и сапун и оставете да се проветри. Лесен трик срещу неприятна миризма в хладилника е да поставите чинийка с малко смляно кафе или филия хляб – те ще абсорбират миризмите.

Чинийката в микровълновата не се върти

Много често това се случва и остава незабелязано дълго време, защото на пръв поглед уредът работи и не разбирате, че има някакъв проблем.
Ако чинийката не се върти, не може да подгреете храната си добре. Първо, проверете дали под нея няма остатъци от храна, които ѝ пречат да бъде на мястото си. Ако не, потърсете резервни части в зависимост от модела на микровълновата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук