Те се чувстват подведени и ощетени, тъй като спазвали всички мерки

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина. Според семейството, от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

Пламен и съпругата му Вяра потърсиха NOVA,за да разберат от министъра на здравеопазването, заради нарушаването на чиято заповед са глобени със 600 лева. „Полицаите ми обясни, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки“, разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

„На сайта на Министерство на образованието е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав – министър Ананиев или полицията?“, пита пострадалият бургазлия.

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути. Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени, и апелират за по-голяма точност на наредбите.

1 коментар

  1. А в къщи ли да си вършат работата животинките? Това вече е прекалено! ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук