Мащабна полицейска акция с цел осъществяване на контрол на спазването на мерките за извънредното положение заради разпространението на коронавируса

В момента се провежда мащабна акция на полицията на територията на София. Тя е с цел осъществяване на контрол за спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

По информация на NOVA от 21:00 часа в петък се разполагат повече полицейски екипи в кварталите „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Орландовци“. Изграждат се около 60 нови контролно-пропускателни пункта. Те ще следят потока от хора. 

Освен това ще има засилено полицейско присъствие около църквите и храмовете в цялата страна. Целта на МВР е да ограничи струпването на хора по време на великденските празници.

„В момента всички областни директори правят срещи с митрополитите, за да уточнят къде ще са литургиите. Ще сме там, където има нужда от нас. Спрени са ни почивките, отпуските, ще има присъствие във всички православни храмове, които са около 4000”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Да не допускаме струпване. Може да се стигне и до конфликтни ситуации, но все пак всички да запазят търпение. Ангажираме целия ресурс”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Мерките включват и непрекъснат контрол на междуградските контролно-пропускателни пунктове, както и проверките на хора, които са под карантина. Към момента те са около 24 000. Образувани са близо 640 досъдебни производства за неспазване на мерките.

„Да има движение, само когато трябва да се посети възрастен. Няма да намалява работата по КПП-тата, както и Пътна полиция няма да намалява работа”, заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

„Не сме подценявали контрола за карантина. Около 24 000 се контролират. Впечатленията са положителни”, заяви Иванов.

От полицията са отчели спад на телефонните измами, както и на кражбите от началото на извънредното положение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук