„Факт е, че има снижаване на смъртността и заболяемостта. С 10% е по-ниска общата смъртността в България до началото на март“, заяви ген. Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден заради разпространението на коронавируса в страната.

За 24 часа 13 са новите случаи на коронавирус у нас, 5 от тях са в блоница от близо 500 изследвани проби за денонощието. 624 са общо потвърдените случаи на COVID-19 в страната. 230 от заразените са в болница, 33 от тях са в интензивно отделение.

В сравнение с четвъртък увеличението на положителните случаи е 2.1%. Няма нова област, в която да е регистриран пациент с вируса. Излекуваните вече са 54. Общо до момента у нас са извършени 18 502 проби. Това сочат данните на Националния оперативен щаб.

Новите случаи са в София – 8 нови, в Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново – един и Русе – двама.

24 са починалите в България, средната им възраст е 65 години. За деня няма регистрирани смъртни случаи.

Ген. Мутафчийски съобщи, че има починал в Александровкска болница, но не е ясно дали е дал положителен резултат за коронавирус. Във ВМА има един интубиран пациент, заразен с COVID-19 в период в химиотерапия.

Тестовете за гражданите на Банско все още не са пристигнали. Веднага щом се получат, ще започне тестването на част от населението. Вероятно това ще стане понеделник или вторник, заяви ген. Мутафчийски.

Очаквайте подробности!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук