До края на април ще кандидатстваме за чакалнята на Еврозоната, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Хасково. Министър-председателят съжали, че това не се е случило по-рано, защото за държавите в чакалнята на Еврозоната и вътре в нея сега потичат трильони за възстановяване след световната пандемия от коронавирус.

„Мога да направя една голяма критика към себе, че се огънах, когато уверено вървяхме към чакалнята на Еврозоната. Виждате, че сега трильони Европейската централна банка отпуска за възстановяване на тези, които са в Еврозоната. Те ще разполагат с милиарди евро, а останалите ще теглят огромни дългове и то на огромни лихви“, каза премиерът.

„България е много добре структурирана, с рейтинги много добри. Имаме само едно условие да изпълним и ще кандидатстваме отново. Не че сме се отказали, но намалихме с една две темпото, за да успокоим хората. Сега обаче ще наваксаме за една-две седмици“, категоричен бе Борисов.

Борисов съобщи още, че министрите Сачева и Горанов, подготвят мярка за самотни майки за десетки милиони, за да могат да издържат децата.

Първоначално премиерът отказа да коментира изказвания на президента Румен Радев, но въпреки това, заяви, че държавният глава не му е дал нито една идея за справяне с пандемията от коронавирус и следващите я икономически последствия.

„Идея ли е това да подпомогнем всички бедни?

Идея ли е това да подпомогнем всички болни?

Идея ли е това да преборим коронавируса?, попита Борисов.

„Заклевам се във внуците си, той ми се обади и каза, че ще върне ветото с двете точки. Казах на Дариткова веднага да се съберат и да го гласуват. Нали гледате ученията, а ме сравняват с Германия и Сингапур. Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите?

Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС.Това е вероломно нападение, че не сме били готови за кризата. Подал ми бил ръка…“, възмути се министър-председателят.

1 коментар

  1. Господи толкова си хитар че направи балгарския народ болен от сякаде хвани се скри вече бе не те ли е срам бе направи хората да гладуват забрани всичко ти народа тап ли го правиш бе сваляите това правителство вече хпра не ви ли писна от тоя а на тези които са регистрирани вав бюрата кво ше им дадеш бе смешник

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук