pixabay.com
pixabay.com

Консумацията на мляко и млечни продукти има противовирусен ефект, каза проф. Донка Байкова в интервю за агенция „Фокус“. Тя уточни, че даже намалява развитието на диабет тип 2, атеросклерозата. 

“През последните години имаше много групи от населението в обществото, които критикуваха млечните продукти. Доказа се, че консумацията на мляко и млечни продукти даже намалява развитието на диабет тип 2, атеросклерозата. Има противовирусни ефекти“, каза проф. Байкова.

Млякото и млечните продукти са богати на един пълноценен белтъчен комплекс. Основен представител в него е казеинът. Това е една пълноценна белтъчна фракция, която участва в синтезата на тъканни протеини.

„На всички е ясно, че едно е хранителен белтък, но друго е, когато този белтък организмът го оползотвори. Именно казеинът е такъв като основна фракция. В негова добавка и помощ са и лакталбуминът и лактоглобулинът, които са другите две белтъчни фракции. Те пък участват в производството на антитела“, допълни още специалистът по диететика.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук