pixabay.com
pixabay.com

Съгласно всички мой разбирания, а аз разбирам от епидемология, тази забрана граничи с безумието. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV епидемологът Вергил Стойнов, който даде на съд забраната за влизане в парковете.

„Във всички времена, единственото лечение, подчертавам единственото, е разходки на слънце  и чист въздух и събиране на енергия, както и весело прекарване в компания, т.е. душевен комфорт и природа“. Това е било винаги и друго лечение или профилактика не съществува, смята Стойнов.

Според него няма лечение за грип.

„Това е вътреклетъчно заболяване и паразит, няма лекарства, които да влязат там, освен такива, които са изключително вредни. Сега това, което се нарича лечение, е за тежки случаи, да се облекчи чрез даването на антибиотици, които не убиват вируса“.

„Изведнъж се явява условие, което забранява това най-елементарно човешко право. Освен, че е човешко право, то е нездравословно“, коментира Стойнов забраната за разходките на открито.

Обездвижването води до много проблеми, които аз съм изтъкнал – намаляване силата на имунната защита и отслабване на мускулната дейност, както и компенсаторни активности, каза още Стойнов.

„При децата това означава, че се натрупва енергия, която не се изразходва. Това може да предизвика невротизъм и те не могат да учат по този начин. Детето да седи вкъщи е абсурд“, заяви той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук