В Плевен изписаха последния пациент, който се лекуваше от коронавирус в Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Лекарите и сестрите благодариха на плевенчани, че остават по домовете си.

В Плевен бяха установени 9 с положителна проба на Covid-19. Шест от тях постъпиха за лечение в инфекциозна клиника. Трима бяха на домашно лечение.

„Днес беше изписан последният лежащ в болницата с Covid-19 от тези, които бяха постъпили в болница“, каза Момчил Цветков, говорител на болницата.

„Той е около 70-годишен. Пред интубация беше. Благодарение на екипите на проф. Дойчинова от Инфекциозна клиника и Явор Иванов от Белодробна клиника, той се оправи. Беше му сменено в хода на лечението и самото лечение“, обясни говорителят.

„Всъщност вече е с отлични показатели. PCR тестът му е отрицателен и днес беше изписан и си замина в къщи. В момента вече нямаме лежащо болни от Covid-19 в Плевенската университетска болница. Да благодарим на хората, които са си останали в къщи в и по този начин помагат на лекарите всъщност“, добави Момчил Цветков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук