Бивша медицинска сестра пребори коронавируса в домашни условия. Мислила си, че е болна от грип тип Б, а след това развила пневмония и дала положителна проба за заболяването. 

„Като обявиха грипната епидемия имах симптомите на коронавирус без да знам, че са за него – силна хрема, възпаление на очите, все едно са ми осветени с електрожен, ненормален конюктивит, много силни болки в гърлото. Веднага се усетих и започнах да вземам антибиотици. 10 дни вземах първия такъв“, сподели в предаването „Здравей, България“ Евелина Цакова.

Четири дни след спирането на антибиотика обаче се почувствала отново зле. „Болката в гърлото слезе към гърдите. Започнах да се задушаавам, но леко. Имах бодежи в ляво. Разбрах, че може би е пневмония. Не се усетих навреме. Започнах да вземам вторият антибиотик. При втората атака температурата ми достигаше до 37-38 градуса. За мен това е много странно, тъй като  почти не вдигам температура“, обясни бившата медицинската сестра.

Тя допълни, че три дни не се е хранила. След това потърсила помощ от директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Направен й е бърз тест за коронавирус, който се оказал положителен и била лекувана в болницата. А в момента продължава да взема изписаните лекарства.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук