/ пресцентър, Министерски съвет
/ пресцентър, Министерски съвет

Под карантина са 76 623 души

695 са случаите на коронавирус у нас по данни на Националния оперативен щаб. Излекувани са 81 души. За последните 24 часа у нас има 19 нови случая на заболели от коронавирус. В болница са 9 от тях. Увеличението спрямо предния ден е с 2.8%. 581 са активните случаи на пациенти с коронавирус.

От новите заразени 14 са в София –  в Александровска болница – двама, в „Токуда“ – един, в Инфекциозната болница – един и 10 амбулаторни. В Стара Загора има нови четирима заразени – двама мъже и две жени. В област Благоевград – има нов случай на мъж на 33 години в Гоце Делчев, който е с двустранна пневмония и доказан коронавирус“, съобщи ген. Мутафчийски.

Още 4 души са починали, всички те са с придружаващи заболявания – мъж на 43 години от Пещера с диабет и хипертония и придружаващи заболявания, мъж на 86 години в „Пирогов“ с хронична бъбречна недостатъчност, хронична мозъчно-съдова недостатъчност, артериална хипертония, мъж на 85 години с диабет, сърдечни заболявания, белодробна болет от Смолян. Буквално в последните минути е починал един човек – случаят е от Смолян. Става дума за 73-годишна жена с онкологично заболяване, диабет и сърдечна недостатъчност.

Общият брой на хората, които загубиха живота си заради коронавируса, е35 души.

194 случая са на лежащо болни в болница, предимно са от София -122 случая, от които 28 са в интензивни отделения.

37 са медиците, заразени с вируса, новият случай е установен при акушерка на 43 години от Центъра за спешна медицинска помощ.

Децата, заразени с коронавирус у нас са 7 или 8. Данните не са точни, защото едното дете, което е най-младият пациент, все още е в болница, защото не е доказано, че е изчистено от вируса. Родителите му са били заразени, но те вече са в дома си.

Под карантина са 76 623 души. Направените тестове за коронавирус са 18 502.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук