pixabay.com
pixabay.com

Хоспитализирани с коронавирусна инфекция в Южна Корея трябвало да бъдат изписани, тъй като всички симптоми изчезнали, PCR-тестовете били отрицателни. Повторните изследвания обаче отново откриват коронавирус.

Защо повторното заразяване с COVID-19 се отхвърля от български лекари

СЗО започна разследване по докладите за заразени в Южна Корея, при които се установява повторно заразяване. PCR-тестовете при тях се оказват положителни, след като били обявени за оздравели.

От СЗО съобщиха, че следят съобщенията за заразени, на които ПВР-тестовете за коронавирус първо стават отрицателни, но при повторно изследване отново стават положителни.

На 10 април, Южна Корея съобщава за 91 души, които първоначално се преборили с новия коронавирус, но след известно време отново се оказват заразени.

В корейските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията се смята, че става въпрос не за повторно заразяване, а за реактивация на инфекцията.

Според препоръките на СЗО, пациентите, при които е настъпило клинично оздравяване, симптомите на болестта са отшумели, трябва 2 пъти да дадат проби за ПВР-тест с интервал от не по-малко от 24 часа. Ако двата теста за отрицателни, човек се смята за оздравял.

Защо СЗО се проведе разследване в Южна Корея за повторно заразяване

При пациентите, които са посочени като оздравели в докладите, които се подават от Южна Корея, защото са с 2 отрицателни теста за новия коронавирус, трябвало да бъдат изписани.

Допълнителният тест отново открива вируса. В страната трябва да започне епидемиологично разследване по този повод.

В изявлението на СЗО се посочва, че се работи в тясно сътрудничество с експертите от Южна Корея. Важно е да бъде потвърдено, че по време на вземането на материал за изследване, всички процедури са били изпълнени правилно.

У нас Началникът на детското отделение в Първа градска болница в София, който влезе в конфликт с оперативния щаб, също отхвърли хипотезата за повторно заразяване.

Според него отделянето на вируса в околната среда е възможно да продължи и след като човек е оздравял. Вероятността от повторно заразяване бе отречена от вирусолог у нас, но това беше преди няколко седмици в телевизионно интервю.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук