САЩ вероятно ще трябва да запазят мерките за социална дистанция, такива като хората да си стоят по домовете и училищата да останат затворени, до 2022 г., освен ако не бъде разработена ваксина срещу коронавируса, прогнозират учени, информира Си Ен Ен.

Откритията на учените, публикувани в журнала Science, са в пряко противоречие с предположенията на Белия дом, че пандемията може да приключи това лято.

Но екипът от Училището по обществено здраве към „Харвард“ използва известната до момента информация за Covid-19 и другите коронавируси, за да създаде възможни сценарии за посоката на настоящата пандемия.

Може би ще е необходимо периодично налагане на мерки за социална дистанция до 2022 г., ако съществено не се увеличи критичният капацитет за здравна грижа, не бъде открито лечение и няма достъпна ваксина, пишат авторите на изследването.
Все още не е ясно дали хората са имунизирани след преболедуване и оздравяване от новия вирус.
Над 580 000 са заразените с коронавирус в САЩ, а починалите са над 24 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,77 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 1,93 млн. случая и над 120 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 464 000.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук