Техните искания са България да стане президентска република и са изключително настоятелни в малките часове на нощта.

Партизански отряди в социалните мрежи зоват българите да излизат на протест и да свалят правителството по време на епидемия. От няколко дни различни профили се включват и призовават спонтанно и уж безвъзмездно да отидем на национален протест и да се преборим България да стане президентска република.

„Нямаме пристрастия към никоя партия, безпартийни сме, нямаме и не искаме да имаме партия зад гърба. Задавайте въпроси”, приканиха онлайн двамата мъже от видеообръщението от снощи – Ивайло и Весо, в малките часове на нощта.  

Те открито зоват към улични протести и сформиране на контраправителсво с две главни букви „КП”. Мъжете дори си написаха телефоните в лайфа и отговарят на запитвания по повод бунта, който организират. През цялото време твърдяха, че протестите са спонтанни и от Девин те подкрепят случващото се в София.

„Не искаме да се затормозяваме с нито една партия” – казаха те на въпрос дали са наясно кои са партия „Възраждане”.

Ние не отиваме на война, но ще имаме здрави момчета, обявиха партизаните, а онлайн потребителите ги подканиха да вземат с тях и циганите, защото ще платят за 50 души, а ще дойдат 200 с децата и жените си.

Спонсорите им били Антон Хаджиев и Магдалена Боянова, като Антон е човек от Девин, който работи във Франция.

Агитаторите сондират посред нощ и непрекъснато обявяват, че някой им трие лайфовете.

Техните искания са България да стане президентска република и са изключително настоятелни в малките часове на нощта.

„Ние сме сериозна група от над 2000 души аудитория, клипът ни онзи ден беше гледан 50 хиляди пъти. Искаме да свалим това хубаво правителство и да станем президентска държава. Ясните ни искания са – пенсионерите да се освободят от данъци и малките им пенсийки да стигат поне за хапчета, 1000 лева на всеки безработен и 500 лева на всяко дете на безработен”, говорят леко нечленоразделно пред камерата двамата здравеняци. Никой обаче не ги пита как ще се изпълнят тези искания – най-важния въпрос.

В края на видеото те изплюха и камъчето за евентуалния източник на финансиране на кампанията, която масирано водят в мрежите. „Всички искаха да се скараме с Русия и да си стоплим отношенията с Америка. Единствено Радев не. Той иска да паднат визите, а 90% от почиващите са руснаци – по-добре да работим с тях, отколкото с турци, италианци, американци и т. н.”, категорични са вождовете на партизанския отряд от Девин.

Това е човек, който искаше да се направи, не го забравяйте. Живял съм в Москва и харесвам Радев не, защото е президент, а заради това, което се мъчи да направи, натърти един от тях.

„За момента е най-читавият и умен президент, с най-висок рейтинг от всички президенти досега. Ако не ни изпълни исканията, ще сменяме президента после. На нас ни харесва неговото виждане да падат визите с Русия”, продължиха с хвалебствията коравите момчета.

„След като падне правителството, трябва да се смени Конституцията, да се изкорени и да се започне отначало. Президентът е избран да служи на народа и по всяко време можем да го махнем”, обявиха още те.

От няколко дни в социалните мрежи гастролира и кадър на чат, в който организатор на лайфове в нета си иска парите. Дали той е истински, не можем да кажем, но видеото, което публикуваме от лайфа снощи, е автентично и едно от последните останали по темата.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук