50 000 лева парична гаранция и две обвинения от Софийската районна прокуратура получи бившият депутат и настоящ общински съветник Волен Сидеров. 

Повод за едното обвинение са призивите на Сидеров към обществото за нарушаване на противоепидемиологични мерки. А за другото – това, че на 13 април е попречил да му бъде връчена призовката за явяването му в качеството на обвиняем, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Днес Сидеров се е явил в сградата на СДВР, за да му бъде предявено обвинение и да му бъде взета мярка. На входа обаче е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно си е тръгнал. Заради това разследващ полицай е разпоредил принудителното му довеждане, съобщават от прокуратурата.

Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок.

Отделно, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и образувала второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април, Сидеров отправил заплахи към органи на властта.  От държавното обвинение го цитират: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!”. 

 Разследването и по този случай продължава.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук