pixabay.com
pixabay.com


Полицията откри тази вечер шофьора, който днес е откарал с такси заразен с COVID-19 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора до родното му село Паничерево
, съобщават от прокуратурата в Стара Загора.

Целият ден шофьорът беше издирван. Шофьорът е жител на ромския квартал  „Лозенец“ в Стара Загора, живее на ул. „Околчица“ и е поставен под
14-дневна карантина. За близо час е бил контактен със заразения с COVID -19 мъж.

Издирват се хората, с които е бил в контакт днес. Тази сутрин той е бил нает, за да откара избягалият от болницата мъж до ромския квартал в подбалканското село.

Утре изследват всички контактни със заразения мъж от село Паничерево, който днес избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията.

Петима жители от селото са заразени с COVID 19. От полунощ се забранява влизането и излизането от село Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място. 

Хората с постоянен или настоящ адрес в село Паничерево, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 ч. утре – 15 април.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук