pixabay.com
pixabay.com

Двегодишно дете е издъхнало вчера в пловдивската болница „Свети Георги“. Малкият Милан се е натровил с препарат за растителна защита.  

Трагедията се е разиграла в ямболското село Кукорево.  45-годишните родители на Милан оставили момченцето при бабата и дядото на село, за да го гледат по време на извънредното положение, за да могат да останат в града с 9-годишния си син – ученик, и да му помагат в онлайн обучението.  

Детето било добре гледано от 60-годишния дядо Милко съпругата му Петранка.  Възрастните хора обаче имали проблем с нашествие на насекоми в къщата си и затова решили да напръскат с препарат за растителна защита. Късно вечерта тримата си легнали на втория етаж на селската къща, но препаратът имал много силна миризма.  Бабата, дядото и внучето се събудили с главоболие, гадене и позиви за повръщане.

Момченцето било като опиянено. Те веднага се обадили на родителите на детето и на 13 април сутринта в 8 часа всички отишли в спешното отделение в болница „Св. Панталеймон“ в Ямбол за преглед. Възрастните хора и детето били настанени в здравното заведение, но състоянието на малкото момченце рязко се влошило и в 2 часа през нощта на 14 април то било транспортирано от екип на Спешна помощ в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  

Въпреки борбата на лекарите в 9 часа сутринта вчера детенцето е издъхнало. Родителите, бабата и дядото са в потрес. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук