Страхът от разболяване от коронавирус ограничи контактите ни с хора, накара ни да останем у дома и да бъдем изключително предпазливи. Но дори и да си мислим, че предприемаме всички възможни мерки, шансът да направим грешка не е малък.

Вероятно най-голямата грешка, която правим е да си мислим, че нещо такова не може да се случи точно на нас.  Но, тъй като това е нов вирус, тялото ни няма антитела, които могат да го преборят, което означава, че никой не е защитен.

За да поддържате организма си силен не трябва да забравяте и да се грижите за имунната си система.

храна
iStock/Getty Images

В момента е много важно да хапвате плодове и зеленчуци, които са богати на витамин С и Е и да не вярвате на алтернативната медицина, защото все още няма лек срещу COVID-19.

Друга грешка, която правим е да не мислим какво пипаме. Да, в нормалното си ежедневие може би не мислим какви микроби има върху копчето на асансьора, входната врата на блока или магазина, но по време на пандемия трябва да не забравяме да мием постоянно ръцете си.

коронавирус
iStock/Getty Images

Освен ограниченията от светът извън дома ви, опитайте се да разграничите фалшивите от истинските новини, както и не вярвайте на конспиративни теории.

Всичко това може да ви натовари психически.

Колкото е трудно в момента да не се виждаме със семейството и приятелите си, бъдете отговорни и мислите за здравето на всички!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук