Istock
Istock

Известният дилър Рашко-Гардияна е задържан днес при удар на полицията в Столипиново в Пловдив.

В дома му са открити 23 дози „бонзай“ и неразфасовано количество от дизайнерската дрога

В хода на проверка по линия наркоразпространение на територията на Столипиново, служители на Шесто РУ са претърсили жилището на 53-годишния Рашко Топалов, който е стар познайник на полицията с множество криминални прояви за разпространение на наркотични вещества.

От дома на дилъра и 50-годишната му съпруга Анка на улица „Батак“ служители на криминална полиция от районното управление са иззели и неразфасован пакет от дизайнерската дрога, който е трябвало да бъде разпределен на дози, за да бъде продаден на улицата.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия от дома на семейството са открити и иззети пари и мобилни телефони. 

На улицата доза от синтетичната дрога, която прави консуматорите почти мигновено зависими, се търгува около 3 лв.  Пристрастяването към наркотика от групата на синтетичните канабиноиди, предизвиква агресия, гърч, дори смърт.

Пласьорът е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354 а от НК. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества продължава под наблюдение на прокуратурата.

ОД МВР – Пловдив

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук