Gulliver/Getty Images
Gulliver/Getty Images

Стотици хора се завърнаха по плажовете в Джаксънвил, щата Флорида.

Тълпи от хора се събраха на плажа, след като губернаторът на Флорида даде зелена светлина плажовете да се отворят отново, ако се спазват определени мерки за безопасност. Причината за заповедта е нов математически модел, който значително намали броя на прогнозираните жертви в щата Флорида.

Gulliver/Getty Images

„Плажовете се отварят отново в определени времеви пояси – от 6.00 ч. до 11.00 ч сутринта и от 17.00 ч до 20.00 ч вечерта и могат да се използват само за разходки, колоездене, туризъм, риболов, бягане, плуване, грижи за домашни любимци и сърф, обяви кметът на Джаксънвил Лени Къри.

Събирания на повече от 10 души, а не 50, както беше обявено по-рано, са забранени. „Това може да е началото на пътя към нормалния живот, но моля, спазвайте и следвайте тези ограничения. Ще се върнем към живота, както го знаем, но трябва да бъдем търпеливи“, призова Къри.

Флорида е един от най-тежко засегнатите щати в САЩ от COVID-19. Към петък вечерта там е имало 24 753 случаи на коронавирус, като те ежедневно нарастват с близо 1 222. Регистрирани са и 729 смъртни случая. Въпреки това в петък, Институтът за здравни показатели и оценки промени математическия си модел за Флорида, прогнозирайки, че в щата ще има 1363 смъртни случая от коронавирус, а не както се прогнозираше по-рано – 4 748.

Моделът показва, че Флорида вече е преминала пикът на пандемията. 
Предишните изчисления сочеха, че пикът ще се случи в началото на май.

Gulliver/Getty Images

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук