pixabay.com
pixabay.com


Броят на загиналите
 в най-кървавото масово убийство в историята на Канада се увеличи до 18 души, съобщи премиерът Джъстин Трюдо, цитиран от Ройтерс.

„Стрелец отне живота на най-малко 18 души, сред които жена в униформа, чиято работа е да опазва животи, дори ако с това застрашава собствения си живот“, каза Трюдо.

Убитата полицайка при нападението в провинция Нова Скотия се казва Хайди Стивънсън.

Това е безчувствен акт на един човек. Засега се опитваме да разберем какво се е случило, но разследването продължава и мога да уверя, че то ще бъде извършено обстойно“, каза Трюдо, цитиран от ТАСС. Той призова канадските медии да не споменават имената и да не показват снимки на жертвите на тази трагедия.

Гейбриъл Уортман, на 51 години, откри снощи огън по хора в град Портапик, а след това и в редица други населени места в радиус от 90 км от Портапик. Нападателят, който е бил дегизиран като полицай по време на продължилото 12 часа нападение, е мъртъв.

Нападението става в разгара на усилията на Канада да се пребори с епидемията от коронавируса, заразил в страната 35 392 души. От Ковид-19 в страната са починали 1506 души, предаде Ройтерс. В сравнение с вчера броят на заразените скочи с 1611 души, което е с почти 7 процента повече.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук