instagram.com/djokernole
instagram.com/djokernole

Новак Джокович изказа мнение, че е противник на ваксинацията и не е убеден, че би използвал такава срещу коронавируса, дори и това да бъде задължително за тенисистите.

Както е известно, най-голямата надежда към момента за справяне окончателно с пандемията е създаването на ваксина. Затова и в тениса заговориха, че може да стане задължително състезателите да се ваксинират преди да се завърнат на корта. Световният №1 обаче призна, че в такъв случай ще трябва да вземе важно решение.

„Лично аз съм противник на ваксинацията и не бих искал да съм принуден от някого да взема ваксина, за да мога да пътувам“, заяви Джокович в чат на живо със сръбските си колеги в тениса.

„Но ако стане задължително, какво ще стане? Ще трябва да взема решение. Имам мои собствени виждания по въпроса и дали те ще се променят във времето, не знам.“

„Хипотетично, ако сезонът се поднови през юли, август или септември, макар и да е малко вероятно, разбирам, че ваксината ще стане изискване веднага след като сме извън стриктна карантина и няма ваксина все още.“

Към момента обаче медицинските експерти споделят,, че ваксината срещу коронавируса няма да бъде готова поне до следващата година, което допълнително поставя под въпрос подновяването на тениса и спорта като цяло.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук