Според него акцията поставя учениците и учителите в риск

Директор на врачанско училище категорично отказа децата да получават продукти по схемите „училищно мляко” и „училищен плод” до края на мерките срещу COVID-19. Той е категоричен, че разнасянето им по домововете на учениците носи неоправдан риск, както за семействата на учениците, така и за учителите. Те трябва да обикалят домовете на децата, за да раздават пакети с по 300 грама кашкавал и 2 броя краставици.

Разпореждането за раздаването дори не дошло от  Министерство на образованието и науката, както е редно, твърди Румен Петков – директор на училище „Васил Левски” във Враца.

„Това цялото мероприятие е много странно, защото беше задействано от едно нищо и никакво писмо от Изпълнителния директор на Фонд „Земеделие”. Няма никакъв официален документ в нашите официални канали за комуникация на училищата, но така или иначе Министерство на земеделието се задейства с пълна сила, във всички училища в цялата страна, в които има деца от начален етап. Това са начални, основни, средни училища, детските градини и всъщност става дума вероятно за хиляди учебни заведения, училища и детски градини, които десетки, а може би и стотици хиляди деца трябва да получат тези продукти, посочва Петков.

Училищата и до днес не са получили никакъв официален документ, твърди дитекторът на врачанското училище. Според него научават какво трябва да правят по нестандартен начин, неприлаган досега.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук