В Германия започват тестове на ваксина срещу коронавирус. Само четири препарата по цял свят са стигнали до тази фаза. В тестовете участват 200 доброволци.

Федералният институт за ваксини и биомедицина “Паул Ерлих” в Германия даде зелена светлина за клинично тестване върху хора на ваксина срещу новия коронавирус SARS-CoV-2. Производителят BioNTech обяви, че тестовете ще започнат още през април.

Екипът на BioNTech е разработил новата активна съставка въз основа на изследвания за имунизация срещу рак. Става въпрос за безвреден генетичен материал на коронавируса, който се въвежда в клетките с помощта на липидни наночастици, обясниха от компанията на съвместна пресконференция с “Паул Ерлих”. Там клетката използва генетичния материал, за да го превърне в протеин, който трябва да предизвика имунен отговор в организма.

В началната фаза на тестването ще вземат участие 200 здрави доброволци на възраст между 18 и 55 години. В зависимост от резултатите ще бъде решено дали да се продължи с фаза 2 и 3.

Федералният институт “Паул Ерлих” уточни, че това е четвъртият кандидат за ваксина срещу коронавирус в света, получил одобрение за тестване.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук