Когато започна да получавам заплата, ще си платя глобата. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ относно наложената му санкция в размер на 300 лв. за седене на пейка в парка пред Народния театър.

Той допълни, че за него важат същите правила като за гражданите. Всички депутати и министри се отказаха от заплатите си в полза на Фонда за борба с коронавируса.

„При положение, че близо три години си получавал министерска заплата – имаш някой лев заделен и нормални спестявания. Правиш си сметка малко повече. Хората, останали без работа, как живеят – по същия начин“, смята вицепремиерът.

За следенето на мобилните телефони на граждани под карантина Каракачанов посочи, че с темата се спекулира и няма място за притеснение.

Той заяви, че е несериозно да се коментира подобно нещо, при положение че няма нито един сигнал от гражданин, че е злоупотребено.

„Ако някой реши да проверява, по всяко едно време, без значение дали е извънредно, военно или нормално положение, технически всеки може да злоупотреби“, заяви Каракачанов. По думите му никой не цели да подслушва някого. 

Министърът на отбраната категорично отрече в момента да се продават важни военни имоти. Той допълни, че по негово време са продадени най-малко подобни имоти:

„Нито съм подарявал имоти на общини, каквато е масовата практика, нито съм ги продавал. Всяка една продажба е публична. Пускат се за продажба само имоти, които са с отпаднала необходимост и не се ползват от армията – такива са над 1000 имота, но в момента нищо не сме пуснали за продажба“, каза Каракачанов и посочи, че няма да продаде добри имоти, защото има идея на тези терени да се построят жилища за военнослужещите.

По думите му в момента министерството няма да се откаже от проектите за модернизиране на армията:

„Парламентът реши да се придобият нови самолети, кораби и бойни машини. В момента техниката е над 30 г. Ако не се погрижим за нашата отбрана, няма кой да го направи. Аз съм против заради популизъм да разпуснем армията, понеже опозицията така е казала.“

Според него няма да е необходимо плащане по тези проекти поне до края на годината. Държавата ни има шест години да плати корабите и девет за бойните машини, заяви Каракачанов.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук