Качил се зад волана след употреба на четири вида наркотици, уточняват от прокуратурата

Софийската градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е особено тежък, се казва в съобщението на Апелативната прокуратура. 

В обвинението се посочва, че на 19 април около 18:00 часа на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в София, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като Николов е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, се казва в съобщението на прокуратурата.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от катастрофата на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Николов – „задържане под стража“.

А обвиняемите за смъртта на журналиста са вече четирима. Пред Темида за „затаяване на истината” ще отговарят приятелят и спътник на Кристиян – Георги Иванов, както и приятелката на шофьора – Симона. Двамата са пуснати от ареста срещу  парична гаранция от по 10 000 лева. На майката на Николов пък е повдигнато обвинение, че е дала джипа на сина си, който е бил под въздействие на наркотични вещества.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук