Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на пресконференция в Министерски съвет след онлайн заседание на Европейския съвет.

„Страхотен проблем е миграцията в Европа в момента. Пищят кански държавите за релокация. Напълнени с мигранти, а наникъде не могат да ходят. И нашите съседи Малта, Кипър, Гърция, България 0, но затворихме границите сега, защото знаете заради празниците започва движение, както съответно ние молехме християните, сега молехме мюсюлманите.Кажете едно благодаря, защото то днес е даденост и в никоя друга държава не е даденост“, каза още премиерът.

Той обърна внимание, че в България плавно се вдига броят на заразените около 40-50-60. „Ако успеем да го задържим е добре, защто в един момент днес чух предложение да се отворят хотелите, малките ресторанти. Ние ще ги отворим, но веднага след това трябва да търсим медицински персонал. Истински разбирам колко хпората им е тежко да стоят вкъщи. Ако се движите в София, то изобщо не изглежда София като под канрантина. Улиците на София са пълни. Убеден съм, че вие го виждате.“, допълни премиерът.

Борисов даде пример с Гърция, където не се излиза без да се уведомят властите. „В Испания можеш да отидеш до магазина и да се върнше. В България можеш да не се спреш“, изтъкан премиерът и отчете, че човек може да отиде до магазина 46 пъти.

„Въпреки всичко продължава да се говори. Възложил съм да ги подготвят в паркове и планините, включително в неделя да проверят учение. Толкова искам и аз да го направя и ме е страх. Медицинският персонал ще издъхне. Просто ще се преумори. Затова толкова натискаме да вървим плавно. В същото време виждате все повече се екпират медицинските ни заведения, научават си персонала. Това е нова болест. Респиратори непрекъснато идват. Сега другата седмици започваме производство на най-доброто лекарство“, допълни още Борисов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Като заговори за Малта,да беше казал,че в Малта са изолирани болните и старците над 65 години.Те са със забрана за излизане,докато всички други сме свободни,като в група може максимум до 3 човека и да спазваме дистанция.Статистиката и тук е подобна на българската…а сме на 2 часа път по море до Италия.Бойко може само ряпа да яде…..

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук