Бизнесмен от Царево се оплака, че от месец съседът му си е купил нова пушка и стреля по кучета, котки, птици. В началото Георги Пейчев подминал с разбиране новото хоби на съседа си. Докато един ден не открил следи от сачми по стената на работното помещение на фирмата си.
Подал жалба до районното полицейско управление в града. Пратил сигнал и до министъра на вътрешните работи, защото стрелбата не спряла, предава NOVA.

Цехът за преработка на риба на Георги се намира точно до гаража на автобусната фирма на съседа му – Тодор Козев. До преди месец всичко било наред и между двамата нямало конфликти. Че се случва нещо необичайно, Георги Пейчев разбрал първо  по поведението на кучетата си.

„Животното изпитваше някакъв страх и поведението му беше променено. Малко след това станах свидетел на стрелба по друго куче, което беше застанало точно пред моята база, но не успях да изляза навреме, за да направя забележка на стрелеца. Това не беше първият път. В двора ми има умрели птици“, разказа Георги.

Напрежението нараснало, когато  мъжът открил по стените на  базата си 14 отвора от огнестрелно оръжие.

„Това застрашава живота и здравето на хората, които работят тук“, смята той.

Съпругата на бизнесмена  – Пепа Митрева, работи в същата фирма като счетоводител.Притеснена е ,че могат да пострадат служителите им. Самите те се страхуват да застанат пред камерата ни.

„Когато излизаме в почивка, чуваме изстрели. Той непрекъснато се качва и слиза по стълбите с пушката,като стреля във всички посоки“, споделя жена му.
Екипът ни открива Тодор Козев в автобусната му база.

„Пушката е купена за охрана на базата и е регистрирана и е безобидна. Районът е такъв,че  има ромско население. Нямам идея какви са тези следи и какви са тези куршуми.Това не са куршуми, това са сачми“, каза съседът на Георги.

Собственикът на пушката отрича да е стрелял с нея въпреки записите от охранителните камери.

„Тези видеозаписи не знам как са направени. Не е стреляно. Това са неверни сведения“, твърди Тозор Козев.

След като не успяли да се разберат, потърпевшите подали сигнал в полицията. Изпратили жалба и до министъра на вътрешните работи.

„Забелязвам от известно време, че той се разхожда постоянно с пушката, с огнестрелно оръжие.Не знам колко е нормално и законно, но аз се опитах да подам жалба.Оказа се много труден и тежък процес.Дежурният ми каза,че входящи номера не дават.Дават, след като началникът се запознае с въпросната жалба“, разказа Георги.

От областната дирекция на МВР-Бургас съобщиха,че по случая в Царево се работи и срокът за приключване на проверката е 13 май. А дотогава потърпевшите се надяват да няма пострадали.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук