Трима души са обвинени за побоя над Слави Ангелов. На тях са повдигнати обвинения и за притежание на наркотици, заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на MAXNEWS.BG.

Част от задържаните са освободени. Разследващите са категорични, че именно тримата обвинени са извършителите. Те са криминално проявени, но не са осъждани до този момент.

Изготвени са ДНК експертизи, които ще са доказателства срещу задържаните.

Има достатъчно събрани доказателства, а случаят е бил приоритет за разследващите.

Основната версия е, че побоят е свързан с работата на журналиста и поръчката идва от хора, които в момента са извън България и се крият от закона. Прави се всичко възможно да се достигне и до поръчителите на зверския акт.

При претърсвания на домовете им са иззети множество вещи и предмети, имащи отношение към настоящото наказателно производство – телефони, сим карти, флашки, компютри, дрехи, обувки, чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, големи парични суми, знаме със свастика, книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“, както и наркотични вещества – кокаин.

Гешев е категоричен, че при подобен вид престъпления се доказва много трудно кой е поръчителят. Проверяват се и няколко случая на предходни престъпления, които имат сходен почерк на извършителите.

1 коментар

  1. Е, то е ясно кой е поръчител! Не знам защо някои хора мислят българите за балъци и невежи! ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук