В един от блоковете в столичния квартал „Надежда” живее семейството на д-р Десислава Иванова – дългогодишен лекар в „Пирогов”, а от скоро и щастлива майка.

„Ние се грижим не само за пациенти, които имат инфекциозни заболявания, които се отразяват на техните жизнени функции, а също и за най-тежките травматични пациенти, зя най-тежките хирургични пациенти, въобще с най-усложнените заболявания, които могат да се срещнат при един човек“, казва д-р Иванова.

Въпреки крехката възраст на сина си, тя взема решение доброволно да прекрати майчинството си и да се върне на първа линия, за да помага на своите колеги.
„Знам каква е работата на колегите ми. Знам те с какво трябва да се сблъскват. Видях накъде отиват нещата и реших, че може би ще съм от полза ако се върна, за да продължим заедно да се борим“, посочва още тя.

Младата майка споделя, че не се страхува, а по-скоро се вълнува, връщайки се обратно на работа. „Когато трябва да свършиш нещо, ти не го преценяш като страх. За това отдавна се бях замислила, че когато вляза в „Пирогов” и превключвам на working mode (работен режим) – отиваш там, за да работиш. Свършваш си работата и нямаш време да мислиш за страх, за емоции, просто отиваш и работиш“, казва д-р Десислава Иванова.

Тя е наясно, че при евентуален контакт със заразен с коронавирус пациент може да се наложи да бъде поставена под карантина и отделена от семейството си. „Това е един съзнателен избор. Разбира се, преди да го направя съм мислела и за тази ситуация. Обсъдили сме го, ако се наложи ще се случи“, коментира тя.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук