Стопанска академия - Свищов
Стопанска академия - Свищов

В Свищов ще бъде направена втората част на скрининговото изследване за короновирус сред рисковите групи от населението. Първите 60 серологични теста на служители, работещи в пряк контакт с гражданите, са отрицателни. Изследването се финансира от общинския бюджет. В града няма доказан случай на Covid-19.

Скринингът е по инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев. В понеделник ще бъдат взети проби на още 50 човека, работещи в търговски вериги, в аптеки, шивачки и на медици от общинската болница:

„Ще се изследват три отделения – Второ вътрешно, Първо вътрешно и Неврологично отделение, където има най-много пациенти, които преминават. Целта на скрининга е да видим дали има някъде огнища на територията на града“.

Тестовете се правят от акредитирана лаборатория в Русе и от резултатите на втората група ще се прецени дали да се направи още едно изследване, поясни кметът Генчев и подчерта, че разходите се заплащат от общинския бюджет:

„15 000 лева – на общинските съветници  хонорарите за предния месец ще отидат за скрининг. Ще отделим, колкото е необходимо, само и само да знаем какво правим“.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук