pixabay.com
pixabay.com

Първо това ще стане в София, където се провежда учебна тренировка, а след промяна на заповедта на здравния министър всеки кмет ще преценява как това да става

Парковете в страната ще бъдат постепенно отворени. В Южния парк са столичния кмет Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, където се провежда учебна тренировка как да се организира движението.

„Ще се вземе решение в парковете в София да могат да се разхождат родители с малки деца. Това е много сериозна организация, ангажирани са близо 200 човека“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Предложението на Столична община е родители с малки деца да с посещават парковете между 9.30 часа и 18.30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат. Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

„Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед“, подчерта тя.

Инвитро процедурите ще също бъдат възобновени. Решението е взето след съвещание с Националния оперативен щаб и здравния министър Кирил Ананиев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук