pixabay.com
pixabay.com

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която разрешава посещенията на градски паркове и градини.

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

– деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;

– собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

1 коментар

  1. Каква е тази привилегия за кучетата? Живея срещу Борисовата градина. Искам сутрин да си правя гимнастиката там на слънце. Нито ще се виждам, нито ще разговарям с накой. Мога да се пазя и сама. Повече се страхувам да не се заразя, когато хода по магазините. В Парка е най-безопасно! В това слънчево и топло време, да седим в къщи, мислите ли, че е здравословно?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук