pixabay.com
pixabay.com

Христо Пеев е на свобода заради процедурни пропуски, въпреки че признал убийството

33-годишен българин, арестуван по подозрение, че е намушкал до смърт своята 62-годишна холандска партньорка и подпалил тялото й в Иданя-а-Нова (централна Португалия), бе освободен от затвора, дори и след като направи самопризнание за престъплението, пише Portugal Resident.

Новината шокира местната общност, докато за двете дъщери на жертвата, които живеят в Швейцария, се казва, че са ужасени от инцидента, допълва таблоидът Correio da Manhã.

Според доклади, съдията освободил мъжа, защото все още не било ясно дали тялото всъщност е на Айрис Абас, тъй като ДНК тестът все още не е бил извършен по време на разпита му.

Всички останали доказателства били напълно игнорирани, като например фактът, че мъжът е признал, че я е убил.

Също така се твърди, че били „игнорирани“ съобщения от съседи, които твърдят, че е имало „история на насилие, претърпяно от жертвата Айрис Абас, от ръцете на по-младия й партньор Христо Пеев“.

Овъгленото тяло било открито в малък навес до къщата, където тя често прекарвала времето си. Смята се, че е била убита в четвъртък, 16 април, въпреки че тялото й е намерено едва на следващия понеделник, 20 април, съобщиха от полицията.

Според съобщения в пресата, съседка отишла да я търси в петък (17 април) и точно тогава Пеев дошъл пред вратата на къщата на Айрис и казал, че е отишла в Швейцария, за да посети дъщерите си. Това веднага породило подозрения, тъй като границите на страната са почти напълно затворени и съществуват ограничения за полети поради продължаващото извънредно положение.

Според таблоида, прокуратурата ще оспори решението за освобождаване на мъжа според режима „Termo de Identidade e Residência“ – при който човек е освободен, но не може да напусне страната и трябва да докладва ежедневно в местно полицейско управление. 

Айрис Абас живеела в Иданха-Нова от близо 20 години и била любим член на местната общност.

„Тя водеше алтернативен начин на живот и всички много я обичаха“, казва близък приятел на жертвата, който наскоро я е посъветвал да подаде жалба срещу мъжа. Пеев, твърди приятелят на жертвата, идваше в къщата й, когато му скимнеше, и те „постоянно се караха“.

1 коментар

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук