/ / iStock/Getty Images
/ / iStock/Getty Images

Медицинският университет в Плевен с апел към дарителите, за да увеличи капацитета на лабораторията за генетични тестове за коронавирусна РНК

Лабораторията към Медицинския университет в Плевен има остра необходимост от финансови средства за изследване на Covid-19. Надеждата е, че с подкрепата на дарители ще се даде възможност за максимално натоварване, за да се увеличат изследванията с PCR тестове.

До момента има една успешна дарителска кампания, но появата на огнище в една от големите шивашки фирми в региона налага нов апел към дарители, каза ректорът професор Славчо Томов:

„На ден изследваме между 60 и 80 проби. Това не е пълният капацитет на лабораторията, защото един от най-големите дефицити е с тестовете за автоматизирана екстракция на нуклеиновите киселини и, ако те са налични, ние ще увеличим капацитета на лабораторията още“.

Подробности за банковата сметка са публикувани на официалната страница на Медицинския университет – Плевен.

Област Плевен е водеща по брой новорегистрирани случаи на Covid-19 през последното денонощие – те са 23, шестима са в болница, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук