/ Правителствена информационна служба
/ Правителствена информационна служба

На брифинга на Националния оперативен щаб бе и журналистът Станислав Балабанов от 7/8, който зададе няколко въпроса към Националния оперативен щаб, а на тях беше отговорено уклончивно или пък беше обвинен в задаване на манипулативни въпроси.

Първи въпрос: Възможно ли е да признаете, че не започнахте да тествате контактните лица навреме, преди повече от месец?

На негов въпрос ген. Мутафчийски отговори, че България е една от малкото държави, които тества контактни на болни лица. Шефът на Щаба заяви, че въпросът на Балабанов е манипулативен и съдържа псевдо твърдения.

Втори въпрос: Хипотетично след още един месец изолация, да кажем, че се увеличи десет пъти броят на починалите от коронавирус, в крайна сметка това е в пъти по-малка цифра от тази, в която в България всяка година от грип умират над 2 000 души, след като живот и здраве най-сетне свърши тази епидемия и тъй като правителството и премиера Борисов обичат да прехвърлят топката на Вас по отношение на това, че се съобразяват с вас и с мерките, наложени от вас. Тъй като чахаме адът да дойде на Великден, чакахме адът да дойде и седмица след Великден, но той пак не дойде. Говоихме си за хладилните камиони, затова че парковете и градините ще се превърнат в морги. В крайна сметка виждаме, че това не се случва. Искам да ви попитам, когато икономическият ад и безработицата станат много по-страшни, отколкото е коронавирусът, кой от вас ще поеме отговорност и ще застанете ли пред нацията с пълна отговорност тогава?

Ген. Мутафчийски посъветва журналистът от телевизия 7/8 да не коментира само от диванната армия нещата и заяви, че Балабанов насажда мнение, че подобна пандемия няма, а всички починали са умрели от старост.

„Вървете и вижте за какво става въпрос и кажете с ръка на сърцето – слава богу, че имаше хора, които не ми доведоха ада“, каза му шефът на щаба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук