/ Gulliver/Getty Images
/ Gulliver/Getty Images

„Освободете Америка сега!“, обяви шефът на „Тесла“

Илън Мъск нарече „фашизъм“ и определи като „недемократично“ удължаването на извънредните мерки срещу епидемията от коронавируса в САЩ.

„Удължаването на мерките за социална изолация… насилствено затваря хората в домовете им, нарушавайки техните конституционни права. Това е моето мнение. Нарушават се свободите на хората по ужасен и несправедлив начин“.

Шефът на „Тесла“ направи острите коментари по време на брифинга за финансовите резултати на компанията през миналото тримесечие.

„Това е скандално! Ще причини голяма вреда не само на „Тесла“, продължи Мъск.

„Да кажеш на хората, че не могат да напускат домовете си и че ще бъдат арестувани, ако го направят, е фашизъм. Това не е демократично. Това не е свобода. Върнете на хората тяхната свобода“, гневно заяви Мъск.

По-рано той подкрепи искането на редица предприемачи в САЩ, призоваващи за край на ограничителните мерки.

„Освободете Америка сега!“, написа Мъск в „Туитър“.

Гневът на Илън Мъск идва след като действието на мерките за социално дистанциране в Калифорния бе удължено, включително и във Фримонт, близо до Сан Франциско, където се намира основният завод на „Тесла“.

Компанията с неохота се съгласи на 19 март да го затвори, но възнамеряваше да го отвори отново на 4 май. Сега Мъск не знае кога ще може да възобнови дейността на предприятието.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук