/ iStock/Getty Images
/ iStock/Getty Images

В момента в УМБАЛ – Плевен лекуват 16 пациенти в инфекциозна клиника и двама в интензивно отделение

В Плевен е регистриран първи случай на починала жена в Спешна помощ с положителна проба за коронавирус – пациентката не е лекувана в болницата. Това съобщи за Момчил Цветков – говорител на Университетската болница УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

„Жената е приета по спешност в Спешно приемно отделение в много тежко състояние, като е чакана от подготвен за целта екип“, посочи Цветков. Интубирана е веднага, на място, но въпреки усилията, медиците не са могли да я спасят, допълни той.

Пробата й за коронавирус се е оказала положителна. По думите м,у жената – на 43 години, е била с множество заболявания, а състоянието й се е влошило много бързо.

В момента в УМБАЛ – Плевен лекуват 16 пациенти с COVID-19 в инфекциозна клиника, и двама в интензивно отделение. Две от пациентките – на 40 и на 50 години, са излекувани от инфекцията и са изписани вчера, като са поставени под домашна карантина за 28 дни.

В лечебното заведение са установени два случая на медицински лица с коронавирус. Лекар и медицинска сестра от отделението по хемодиализа са имали контакт със 77-годишен пациент, който бил на хемодиализа, без симптоми за новия вирус. В последствие се е оказал с положителна проба. Медиците са в добро състояние и са на домашно лечение под карантина.

„През вчерашния ден са установени 13 носители на вируса в област Плевен“, заяви д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ в Плевен. Той подчерта, че един от приоритетите им е да опазят здравето на медицинския персонал, за да има кой да се грижи за засегнатите от пандемията. Според него, засега за региона на Плевен се справят добре.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук