В борбата срещу COVID-19 се включиха eдни от най-богатите хора в света. Собствениците на Facebook, Amazon, Apple и много други дариха стотици милиони долари.

Джорджо Армани

Дизайнерът дари 1.25 млн. евро на четири италиански болници и на националната Агенция за гражданска защита.

Джак Ма

Китайският милиардер и съосновател на Alibaba Джак Ма дари $14 млн. за разработване на ваксина срещу COVID-19 в края на януари. $5.8 млн. от заделените средства са предоставени на две китайски правителствени изследователски организации.

Марк Зукърбърг

Съоснователят на Facebook и съпругата му Присила Чан обявиха, че чрез фондацията си „Chan Zuckerberg“ ще дарят $25 млн. за намиране на лек срещу COVID-19.

коронавирус

iStock/Getty ImagesДжеф Безос

Джеф Безос обяви, че дарява $100 млн. на неправителствена организация, която подкрепя хранителните банки в САЩ.

Бил Гейтс

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс дари $100 млн. за борбата с пандемията от коронавирус.

Джордж Сорос

През април фондация „Отворено общество“ на милиардера Джордж Сорос дари $130 млн. за борба с последиците от епидемията от коронавируса. А в края на март чрез фондацията си той дари 1 млн. евро на Будапеща, който е родния му град.

„Роден съм в Будапеща, в разгара на Голямата депресия, почти десетилетие след испанския грип, който уби хиляди хора в Будапеща. Спомням си какво е да живееш при такива екстремни условия“, споделя Сорос.

Джак Дорси

Съоснователят и изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси съобщи, че дарява $1 млрд., за борбата срещу новия коронавирус.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук